lauantai 16. tammikuuta 2016

Voi ei, ei taas....

Ja euron kuvat vaan vilistivät silmissäni....

Vanhemmat ovat luonani, olimme lähdössä kaupunkiin kauppaan. Isäni avaa välioven (vanhan ulko-oven), hälytinjärjestelmä piipittää kummallisesti. On ihmeen hiljaista, avaan vessan oven, lämmityslaite on pimeä, sammunut. Ei hätää, siis sähkökatko. Lähden ulos, käyn vielä lisäämässä saunaan kiukaan pesään puita. Apua, saunamökissä palaa kasvivalot, ei olekaan sähkökatko. Naapurin joulutähdessäkin palaa valo... Voi ei, käyn katsomassa sähkötaulun sisältä, onko joku vikavirtasuoja lauennut, ei ole... Katsotaan ulkona oleva pääsähkötaulu, sielläkin kaikki kunnossa. Auto käy jo, joten lähdemme kaupunkiin, ennenkuin kauppa menee kiinni, vianetsintää jatketaan sen jälkeen.

Tulemme takaisin ja taas hyökkäämme sähkötaulujen luo. Edelleenkään niissä ei ole mitään vialla... Isäni miettii, että voisiko joku vaihe olla pois päältä. Ihan hepreaa... Isä haluaa kävellä naapuriin kysymään, että toimiiko heillä kaikki, menemme yhdessä...

Naapuri kertoo heti, että heillä on yksi vaihe pimeänä, kuulemma kakkosvaihe. Jee, iso kivi vierähti sydämeltä, ryhti suoristui heti, tämä ei maksakaan minulle omaisuutta. He eivät ole soittaneet sähkölaitokselle, minä lupasin soittaa.

Soitan sähkölaitokselle ja kerron, että yksi vaihe on pimeänä minulta ja naapurilta. 40 minuutin kuluttua sähkölaitoksen asentajat ovat jo pihassa. Menen juttusille ja kerron, että myös naapurissa on vaihe pimeänä. Miehet lähtevät saman tien ja sanoivat lähtiessään, että kohta tulee pimeys. 10 minuuttia myöhemmin tuli täyspimeys ja hetki sen jälkeen kaikki vaiheet olivat taas käytössä ja lämmityslaite aloitti toiminnan. Aivan loistavan nopeaa palvelua sähkölaitokselta, kiitos heille!!!

Pakko tähän on todeta, että taas opin uutta. Eli sähkö voi olla pois, vaikka osa valoista palaakin. Onneksi oli isä oikeaan aikaan oikeassa paikassa, muuten en olisi ymmärtänyt, että kyseessä olikin sähkölaitoksen ongelma eikä minun.

Lämmintä viikonloppua :)

6 kommenttia:

 1. Vähemmästäkin saa sydämentykytyksiä. Onneksi vika löytyi ja se hoitui helposti rahaa kuluttamatta.
  Meidän alueella sähköt kulkivat joitakin vuosia sitten kokonaan ilmajohdoissa ja naapurin tontin laidalla oli iso paikallismuuntaja. Silloin vähäisetkin tuulenpuuskat ja ukkosilmat veivät sähköt tuntikausiksi. Silloin oppi arvostamaan lämpöä ja juoksevaa vettä. Meillä kun kaikki on kiinni sähköstä. Tilanne parani merkittävästi, kun kunta sähköyhtiön kanssa vihdoin kaivoi kaapelit maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella ihanaa, että homma selvisi näin helposti. Täällä ollaan ilmajohtojen varassa, joten sähkökatkoja riittää, eikä toivoakaan maakaapeleista pitkään aikaan :(

   Poista
 2. Hyvä, että ongelma tuli nopeasti korjattua. Ilman sähköä on kuitenkin niin hankala olla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä elämä muuttuu todella hankalaksi ilman sähköä, mikään ei toimi

   Poista
 3. Huits, onneksi oli vain osa sähköistä pimeänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi, mutta se teki minusta ongelman hankalammin käsitettäväksi. Minä kun olin kuvitellut, että sähköt ovat joko päällä tai pois, ennen ymmärtänyt, että voi olla jotain siltä väliltäkin.

   Poista