torstai 11. kesäkuuta 2015

Pikavisiitti Skanssenille

Tilasin keväällä aika ison taimisatsin Viherpeukaloilta ja sain tilaajalahjana risteilyn Tukholmaan. Houkuttelin äitini matkaseurakseni ja ehdotin, että viettäisimme päivän Skanssenilla ja Rosendahlin puistossa.

Rosendahlin puistoon emme ehtineet, Skanssenilla oli niin paljon nähtävää. Sinne voisin mennä toistekin... Kiertelimme vanhoissa rakennuksissa, mutta kuvauskohteiksi valikoituivat yllättäen puutarhat:

RUUSUTARHA

Laukkameri
Tämän minä haluan!!!! Upea 'Maigold'
Olimme liian aikaisin liikkeellä, vain muutama ruusu oli vasta kukassa. Mutta ne muutamat hurmasivat minut täydellisesti. Heti piti kotiinpäästyä googlettaa tuo 'Maigold', että mistä sitä saisi. Ainoa paikka näytti olevan raumalainen taimisto. Mutta etsiessäni 'Maigoldin' , löysinkin jotain vielä ihanampaa... Ja pyysin sisartani käymään ostoksilla...

Tällaista en ollutkaan ennen nähnyt... Hevoskastanja on kyllä tuttu puu, mutta siinähän on valkoinen kukka, tässä pinkki, vaikka lehdet ovatkin samanlaiset. Olivat onneksi laittaneet yhden puun juurelle kyltin: rödblommig hästkantanj.

Punakukkainen hevoskastanja
Kaikki Skanssenilla ei ollut vanhaa. Olivat rakentaneet sinne "Mahdollisuuksien puutarhan", josta seuraavat kuvat ovat...


Vähän erilainen lavatarha

Viimeinen puutarhakuva on Skogaholmsin kartanon keittiötarhasta. Näitä kasveja siellä oli useampia, mutta enpä tunnistanut heitä, eikä heillä myöskään ollut nimilappua.


Mukava päivä Skanssenilla oli liian lyhyt, joten uudestaan sinne on päästävä...

2 kommenttia:

  1. Noin mäkin olisin tehnyt :D... Niin tyypillistä puutarhaharrastajaa. Jollain muulla Ruotsin risteily olisi mennyt ihan johonkin muuhun kuin puutarhan ihailuun.

    VastaaPoista
  2. Tuo kaari peltitynnyrin puolikkaassa, ai kun tekis mieli tuollasta :)

    VastaaPoista