lauantai 11. huhtikuuta 2015

Haastevastauksia


Sain sekä Annilta Hämäläisen puutarhablogista että Elmeriltä Röttelön remontti -blogista haasteen. Tässäpä ensin vastauksia Annin kysymyksiin:1. Minkälaiseksi kuvailisit itseäsi?
Olen rauhallinen erakko, joka kaipaa myös sosiaalisia kontakteja. 
2. Kuinka kauan olet pitänyt blogia? 
4 vuotta
3. Miksi aloitit blogaamaan?
Ajattelin aluksi, että tämä on päiväkirjani, johon on helppo tekstin lomaan lisätä kuvia. En ajatellutkaan saavani lukijoita, ihan vain omaksi iloksi.
4. Harrastuksesi bloggaamisen lisäksi?
Käsityöt, puutarhanhoito ja järjestötoiminta. 
5. Kuvaile pitämääsi blogia.
Kirjoittelen kaikesta mitä mieleen juolahtaa. Pääasiassa omista tekemisistäni, puutarhasta ja käsitöistä. 
6. Tiedätkö kuinka monta seuraajaa blogillasi on?
Lukijaksi ilmoittautuneet tiedän, mutta saattaapi siellä muutama muukin käydä.
7. Minkälaisia blogeja itse seuraat?
Luen mielelläni muiden samanhenkisten ihmisten blogeja: puutarhaa, käsitöitä, tuunausta.
8. Tietävätkö läheisesi, että pidät blogia? Miksi tietävät/ eivät tiedä?
Kyllä minä olen heille kertonut, koska kirjoitan vain sellaisia asioita, joista voin kertoa heille myös kasvotusten. Minulla ei ole sen suhteen mitään salattavaa.
9. Onko sinulla vinkkejä uusille blogaajille tai sitä suunnitteleville?
Ei minulla mitään erityisiä vinkkejä ole, mutta olen huomannut tämän mukavaksi tavaksi etsiä ideoita ja tavata samanhenkisiä ihmisiä.
10. Oletko saanut blogin kautta uusia tuttavuuksia, joita tapaat?
Uusia tuttavuuksia paljonkin, mutta en ole tavannut heitä.
11.Mikä on blogisi tilanne viiden vuoden päästä?
Sitä on vaikea tässä vaiheessa sanoa. Kirjoitan niin kauan, kun huvittaa. En ota tästä mitään stressiä.Tässä vastauksia Elmerin haastekysymyksiin:
1. Mikä on sinun puutarhasi rakkain kukka, kasvi tai puu? Vaihtoehtoisesti sinulle rakkain huonekasvi?
Rakkain kasvini puutarhassa on Mummin pioni. Kyseessä on valkoinen kerrottu pioni, jonka isoäitini on saanut työkaveriltaan tupaantuliaislahjaksi, kun he muuttivat omakotitaloon vuonna 1964. Toivon, että se jo tänä kesänä kukkisi, koska istutin alun puolitoista vuotta sitten syksyllä.  Yritin kaivella kuvatiedostojani, jos löytäisin kuvan siitä, mutta en löytänyt. Todennäköisesti se on lajiketta 'Festiva Maxima', ainakin se muistuttaa sitä kovasti.

2. Onko sinulla mielessä sellaista kasvia, jota voisit helppohoitoisuutensa tai jonkun muun ominaisuuden vuoksi suositella muillekin?
En ole kovinkaan hyvä suosittelija, koska vasta rakennan puutarhaani. Kasveja minulla on todella vähän, siemenkylvöjä sitäkin enemmän. Mutta niistä perennoista, joita tähän mennessä pihallani kasvaa, voisin suositella pikkusydäntä. Se on helppohoitoinen, vaatimaton kasvualustan suhteen ja aloittaa kukinnan jo kesäkuussa ja kukkii koko kesän.

3. Millainen on unelmiesi talo, mökki tai asunto?
Taidanpa asua juuri nyt unelmieni talossa.  Se on unelmieni talo, koska siinä on niin helppo asua. Haavetaloni on vanha hirsihuvila isolla lasikuistilla, mutta vanha talo vaatii jatkuvaa kunnossapitoa, eikä se ole minun alaani. Uudehko talo on siksi parempi vaihtoehto.
4. Mikä on lempiruokalajisi? Se ruoka tai jälkiruoka joka onnistuessaan saa mutrusuunkin hymyyn?
Ehdoton lempiruokani on kunnon naudan sisäfilepihvi :) Sen lisukkeeksi vaikkapa keitettyä parsaa hollandaisekastikkeella, nam :) Kuola valuu jo suupielestä, kun tätä kirjoitan...

Tänä keväänä istutan parsan juurakoita. Ne on tilattu ja maksettu, joten mikään ei voi enää estää minua. Vuoden tai kahden kuluttua saan nauttia oman maan parsasta :)

5. Ketä historiallista hahmoa ihailet eniten? 
Tää on paha!!! Enkä osaa siihen edes vastata. 
6. Minne haluaisit mieluiten matkustaa? 
Olen matkustellut todella vähän, joten matkakohteita on paljon. Pariisiin haluan uudelleen, Lontooseen, Prahaan, Barcelonaan...
7. Jos sinulla olisi toteemieläin, mikä se olisi?
Se voisi olla joku lintu, iso lintu: kurki, joutsen tms.
8. Miten saat itsesi parhaiten rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?
Lähtemällä pihalle puuhastelemaan, mikään ei voita sitä rentoutumiskeinona. Tai jos keli ei salli ulkopuuhastelua, niin sitten otan neuleen käteeni.
9. Mikä on sinun sisustusinhokkisi, mikä asia tai esine ei ovesi kynnyksen yli pääse?
Asuntooni sisälle ei tule kuormalavahuonekaluja!!! 
10. Oletko jonkin esineen keräilijä, mitä keräilet?
Melkeinpä voisin sanoa keräileväni kirjoja, niitä ostelen, kun jokin kiinnostava tulee vastaan. Tällä hetkellä kaikki kirjahyllyni pursuilevat kirjoista, ja lisää himoitsen...
 Nyt olen aloittanut pelargonien keräilyn, sulaa hulluutta, mutta ne ovat niin ihanan monipuolisia, ei pelkkiä mummonpunaisia.
11. Mikä oli lapsuutesi lempileikki tai lempilelu? 
Muistaakseni tykkäsin eniten nukkeleikeistä. Minulla oli useita nukkeja ja niiden kanssa leikittiin kotia, sain ommella äitin ompelukoneella heille vaatteita. Muistan vieläkin ompelemani iltapuvun. Sen materiaalina oli vuorisilkki, etukappale oli punainen ja takakappale valkoinen. Yhtään saumaa ei oltu huoliteltu, pääntie ja kädentiet kääntämättä, mutta se ei tahtia haitannut, pääasia on, että nukella oli iltapuku :) 

Tulipa melkoinen tekstipläjäys, mutta jos jaksoit lukea näin pitkälle, niin aurinkoista viikonloppua sinulle!!! 

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Mukava oli lukea vastauksiasi! Hyvää viikonloppua myös sinulle!

    VastaaPoista
  2. Mukavia vastauksia, monessa olen samaa mieltä kanssasi.

    VastaaPoista