keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Kevät alkoi...

Eilen aloitin, kyllä on kauhean varhaista, mutta ei se mitään, aloitin silti, mutta vain yhdellä laatikolla, älä vielä syytä minua ylilyönneistä ;)

Eli aloitin kevätkylvöt :) Viime vuonna kylvin orvokit 10.1. eivätkä ne ehtineet kukkaan vapuksi niin kuin oli tarkoitus. Nyt päätin aloittaa vähän aikaisemmin eli 30.12 eli katsotaan, miten käy.

Kylvin siemenet pluggboxiin, jossa on 49 koloa. En tarvitse niin montaa orvokkia, eikä tyhjiä lokeroja voi olla, niin piti miettiä, mitä muuta kylväisin. Orvokkeja laitoin vain 4 riviä eli 28 kpl, joten 3 riviä jäi tyhjäksi.


Kaksi riviä täytin ahkeraliisan siemenillä. Varhaista joo, mutta jospa saisin niistä sitten tosi komeita ja tuuheita. Lisää liisoja kylvän helmikuun lopulla, 14 kappaletta ei vielä riitä... Ja vielä jäi yksi rivi tyhjäksi... Siihen upotin 3 makean minipaprikan siementä, 2 kirsikkatomaatin ja 2 tavallisen tomaatin siementä. Ja nyt on boxi täynnä ja odottaa itämistä uunin pankolla lämpimässä.



Tähän mennessä olen aina siirtänyt taimet liian aikaisin isompiin astioihin, mutta nyt aion kokeilla boxikasvatusta, kunnes taimilla on kunnon juuret. Mahdanko malttaa ?


Vihreää vuotta 2015 teille kaikille!!!!

8 kommenttia:

 1. Oikein hyvää uutta puutarhavuotta!

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen sitä mieltä että kevät alkaa jo! Onnekasta uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Oletpas ajoissa liikkeellä kylvöjen kanssa ! :) Hyvää alkanutta vuotta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Orvokkien kanssa pitää olla ajoissa, koska haluan niiden kukkivan jo vappuna.

   Poista
 4. Eikö tyhjiä lokeroja voi olla? No mikäs on kylväessä paprikaa ja tomaattia, sinullahan on nyt kasvihuone! Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tyhjiä lokeroita ei voi olla, se olisi tuhlausta. Kaikki siemenet eivät kuitenkaan idä.

   Poista