sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kukkia...

Ainakin voikukka kukkii upeasti, laajoina mattoina. On se vaan niin kaunis, mutta pakkohan sitä on kitkeä, muuten se valtaa kaikki paikat.

Mutta ilokseni huomasin kevätesikon aloittaneen kukinnan. Asia on siinä mielessä merkityksellinen, että alku oli todella mitätön vielä keväällä, että kuvittelin sen menehtyvän. Taimen löysin tontiltani viime keväänä ruohikkoiselta joutomaalta ja siirsin kukkapenkkiin.


Ilokseni huomasin perjantaina, kun rupesin siirtämään maaliskuussa kylvettyjä tulisalvioita isompaan ruukkuun, että ensimmäinen on aloittanut kukinnan :) Samoin maaliskuun lopulla kylvetyt samettikukat aloittelevat kukintaa.Ja nuppuja, niitä on jo helmikuussa kylvetyissä ahkeraliisoissa ja pienenpienenä pistokkaana ostetussa verenpisarassa, lajikkeessa 'Alwin'.

Työmatkalla saan ihailla kukkivia tuomia, valkoisina pilvinä hohtavia omenapuita ja upeita pinkkejä koristeomenapuita. Kyllä on kaunista!!!! Perjantaina harmittelin, että minulla ei ollut kameraa mukana. Toisaalta olisi ollut myös erittäin vaarallista pysähtyä keskelle maantietä kuvaamaan, vaikka keskellä peltoaukeaa olinkin. Pellon reunassa, vain muutaman metrin päässä tiestä oli kurkipariskunta liikkeellä kahden poikasen kanssa. Pakko oli vähän hiljentää vauhtia...

Oma pihani on melko varjoinen ja suojaisa, joten vanha omenapuu on vielä lehdetön, kukaton. Ajattelin, ettei se selviä rajusta kohtelustani, kun leikkasin siitä melko rajusti. Mutta onpa siinä nuppuja :) Yllätyksekseni huomasin, että viime syksynä istuttamassani kesäomena 'Pirjassa' on kukkia. Täytyy kuitenkin nyppiä mahdolliset omenanalut pois...


2 kommenttia:

  1. Pirja onkin todella maukas omenalajike. Itse istutin sen edellisen rivariasunnon pihaan ja kun en ehtinyt muuta kuin maistaa sitä siellä kun ostin tämän talon niin päätin tänne hankkia samaisen puun. Ja se on tuottanut satoa jo heti istutusvuonnakin ja jokaisena vuotena sen jälkeen. En minä ole raakileita poisnyppinyt eikä puu ole siitä ollut moksiskaan :)

    VastaaPoista
  2. Samettikukka on kyllä jotenkin kiehtova, ehkäpä minäkin laitan ruukkuun muutaman.

    VastaaPoista