maanantai 15. lokakuuta 2012

Pihan siivousta

Vihdoinkin ehdin olemaan kokonaisen viikonlopun kotona!!!!! Kaikennäköistä sitä olikin kertynyt viikonloppuihin. Jossain vaiheessa voisi ruveta vähentämään menojaan, mutta ei vielä. Huomaan vain lisääväni vapaa-ajan harrastuksia. Varsinkin ammattiyhdistystoiminta kiinnostaa, hallituksen jäsenenä olen istunut lähes koko työurani ajan, mutta pari kuukautta sitten jouduin ottamaan puheenjohtajan nuijan käteeni. Olisin tietenkin voinut syyskokouksessa sanoa, että tämä on väliaikaista. Mutta päätin katsoa, mitä se homma oikeasti on. Ainakin neuvottelutaitoja pitäisi opetella, minä kun tykkään sanoa asioita suoraan ja tehdä itsenäisesti päätöksiä.

No joka tapauksessa viikonloppuna sain paljon aikaan, kiitos myös Äidille ja Isälle, jotka olivat auttamassa. Isäni sai saunamökin katon valmiiksi ja äiti haravoi pihaa. Minun osalleni jäi haravoitujen lehtien kuljettaminen kompostiin. Muutaman kottikärryllisen vein myös kasvatuslaatikoiden katteeksi. Ja lehtiä riitti, pihalla kasvaa useita koivuja, ja tontin reunoilla muutama iso haapa.

Lauantai oli myös sopivan tyyni päivä roskapuiden polttoon. Koko kesän jätepuut (mm. saunamökin katosta ja liiterin periltä) paloivat iloisena kokkona. Siltäkin osin piha siivoutui. Liiteristä kannettiin isoja määriä edellisen omistajan jäljiltä olevaa metalliromua ulos. Nyt koko liiterin vierusta on täynnä kattopeltiä ja sitä metalliromua. Tänään niitä piti yhden metallinostajan tulla hakemaan, vaan eipä ole kuulunut. Toivottavasti tulee pian, koska ne kasat eivät ole pihan kaunistuksia.

Eilen nostin juureksia kasvimaalta. Huono sato tuli. Porkkanaa on ihan kivasti, riittää säilöttäväksi. Punajuuret ovat peukalonpään kokoisia tai pienempiä. Lantut olivat niin täynnä etananreikiä ja etanoita, että vein ne kaikki suoraan kompostiin. Kyllä harmittaa!!!! Ensi vuonna kaikki kasvit kasvavat laatikoissa, joten liiallinen märkyys ei  häiritse. Ja sitten yritän keksiä jotain etanan karkoitteksi.

Ensi kesän suunnittelu on jo alkanut!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti