sunnuntai 26. elokuuta 2012

Ei sitä vaan osaa olla...

Mukava viikonloppu talkoineen ja vieraineen on takana. Suunnittelin vaan istahtavani sohvalle ja tarkoitus oli vain olla, tekemättä yhtään mitään. Mutta en osaa olla toimettomana...

Lauantaina sai saunamökki uuden peltikaton. Sääennusteista poiketen aurinko paistoi ja työt sujuivat 4 miehen ja 2 naisen voimin ripeästi. Eikä pidä unohtaa häntä, joka muonitti porukan. Iso Kiitos Kaikille!!!!!

Perjantaina sain sisareltani parikymmentä mansikan tainta. Ne istutin tänä aamuna. Pieniä versoja, mutta osalla taimista olikin melkoiset juuret. Toivottavasti ehtivät juurtua ennen ensimmäisiä pakkasia. Spagettikurpitsa on hiukan yrittänyt vallata mansikkapenkkiä, mutta sen voi kohta katkaista. En usko sen tekevän enää lisää hedelmiä.
Tänään poimin oletettavasti viimeisen sadon pensaspavuista. Useamman kilon olen satoa saanut, niinkin pieneltä alueelta. Salkopapu vasta aloittelee satokauttaan. Niiden poimiminen onkin melkoinen haaste. Tavalliset 4-portaiset A-tikkaat eivät riittäneet alkuunkaan, joten piti käyttää vähän korkeampia....


Tänä kesänä aloitettu kukkapenkki ei tule valmistumaan. Kukkapenkki jouduttaisiin kuitenkin kaivamaan auki, koska sen takana olevaan kaivoon johdetaan saunamökin salaojien vedet. Ei siis kannata istuttaa kukkia tänä kesänä ja ensi vuonna kaivaa taas ylös.

Kun kerran päätin, että mitään en tee ja pelkkä makaaminen ei huvita, niin taidanpa ruveta piirtämään ja mittaamaan etupihan kukkapenkkejä ja oleskelualuetta. Ne kaivetaan samalla, kun kaivetaan salaojia. Viime kesänä jo aloitin sen kukkapenkin tekoa, mutta ei siitä mitään tullut. Tällä hetkellä se toimii lintujen ja koirien uima-altaana, kun sadevedet eivät valu paksun saven läpi minnekään.

1 kommentti:

  1. Siisti mansikkapenkki sulla.
    Ei ole täälläkään salkopavut vielä tehneet papuja. Uskon niiden vielä kasvavan, niin kauan kunnes tulee pakkaset. Pensaspavut näyttää myös kasvavan nopeasti.
    Kurpitsat on mullakin vallanneet kasvimaata liikaa, tuli laitettua liikaa koristekurpitsoitakin. Entäs mansikat, huh tekevät ihan kamalasti rönsyjä. En ole vielä kerennyt laajentamaan mansikkamaata. Kerkeäähän tässä vielä ennen talvea :)

    VastaaPoista