lauantai 9. heinäkuuta 2011

Heinäkuun helteitä

Huh hellettä!!!! Lämpötila on pysytellyt hellelukemissa, parhaimmillaan ulkolämpötila on ollut 35 astetta. Ei sellaisessa lämpötilassa mitään jaksa tehdä, onneksi ei ole edes pakko... Nyt on toivuttu viime viikon maalausurakasta ja tehty kaikkea pientä. Saunamökin sauna ja kylpyhuone tuli pestyä painepesurilla. Kylppärin lattia ei edelleenkään näytä puhtaalta, koska vesi on ollut niin ruosteista... Seuraava operaatio onkin maalata ruoste piiloon, vaan millä värillä. Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan, itse ajattelin jotain ruosteen väristä tai tumman harmaata.

Puutarhakin tarvitsee kosteutta, ja onneksi on oma kaivo, pumppu ja toimiva puutarhahana. Sadetin onkin ollut joka toinen ilta päällä useamman tunnin... Ja kosteutta on riittänyt. Tänään pääsin vihdoinkin kitkemään ilmojen hiukan viilettyä. Kahden päivän takainen kastelu (sademittarin mukaan 17 mm) näkyi ja tuntui edelleen maassa. Kitkettävää riitti neljän ämpärillisen verran ja homma on vielä hiukan kesken. Roppa ei vaan jaksanut ;) Kasvimaata yrittävät vallata ohdake, nokkonen, leinikki, lemmikki ja maahumala, unohtamatta juolavehnää. Joten töitä saa tehdä tulevinakin vuosina... Olkikate helpottaa hiukan, rikkaruohoja ei ole valtavasti, toisaalta taas kate vaikeuttaa rikkaruohojen kitkemistä... Mietinkin, että toimisikohan ruohosilppu parempana katteena, koska se on tiiviimpää ? Rikkaruohokuria varmaankin auttaisi, jos taloudessa olisi siimaleikkuri. Sillä saisi viimeisteltyä kasvimaan reunat, eivätkä rikkaruohot pääsisi sitä kautta leviämään. Tutkaillaanpa sopivaa laitetta...

Merkkejä on valtavasti, haluan sähkökäyttöisen, en polttomoottorista. Tunteella päädyin Boschiin, niillä on paljon erilaisia malleja ja Boschilla olen aiemminkin leikannut.Niillä on myös hyvät nettisivut vertailumahdollisuuksineen. Aluksi ajattelin johdolla toimivaa trimmeriä, mutta tällä pihalla on niin monta siistittävää nurkkaa, että johdollinen on melko hankala. Akkukäyttöinen on helppokäyttöisempi pihalla, mutta maksaa tietenkin enemmän. Mitenkä vaan akku kestää talviseisokin ???? Siitä ajattelin keskustella kaupassa ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä.  Akuissakin on erilaisia vaihtoehtoja, Litiumioniakku kuulemma mahdollistaa voimakkaamman trimmauksen, siis horsmat ja putkikasvit, ilmeisesti toisin kuin tavalliset akut. Näin väitti Boschin omat sivut, liekö asiassa perää... Lisätietoa tarvitaan. Goolettamalla, siimaleikkurin valinta, löysin opetushallituksen sivuilta kiinnostavan opetusmateriaalin siimaleikkurista. Ei se ollut tarkoitettu tällaiselle kotitarhurille, mutta mielenkiintoista tekstiä. Sivuston perusteella päätin, että en osta mitään halpissiimaa, vaan profiloitua tai jopa terällisen version.

Muita tapahtumia pihalla:
- Omenapuustani löytyi 1 omenanraakile
- Päivänlilja aloitti kukintansa. Veikkaan, että kyseessä on tarhapäivänlilja, mahdollisesti 'Frans Hals'
- Joku onneton on syönyt 2 tyrnin latvat. Poika on vielä hengissä, mutta toinen tyttö taitaa olla entinen :(
- Linnunpönttö oli muuttunut kerrostaloksi, pöntön päälle oli ilmestynyt olkipesä. (kuva ilmestyy myöhemmin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti